Призванието на мъжа – изграждане на мъжката идентичност

И Н Т Е Р А К Т И В Е Н   С Е М И Н А Р

В  общуването с хората които са ни отгледали сме получили  различни обяснения и насоки, както за света в които живеем, така и за това, какво е да си мъж и какво е мястото  на мъжете в него.  Те от своя страна са получили разбирането си за света, какво е да си мъж и мястото на мъжете в света от своите родители и дядовци … и т.н. назад във времето. На базата на хилядолетния си опит хората са разбрали, че мъжът се ражда два пъти – веднъж като момче и втори път като мъж.

Процеса на превръщане на момчето в мъж е изключително важен не само  за изграждане на неговата идентичност, но и за неговите родители. Всяко момче вървейки към възмъжаване претърпява различни промени които са подкрепени от родителите – бащата и майката.  Една от тези промени е отделянето на момчето от майка му. Случването на това отделяне подготвя момчето да направи в по-късен етап качествени взаимоотношения с друга жена. Този процес от векове се е осъществявал в общността на мъжете  с разбирането и подкрепата на общността на жените.

Семинарът има за цел да запознае участниците с опита на традиционните общества и порядки  в изграждане на мъжката идентичност, както и установените от психологията и семейната психотерапия:

  • Процес и етапи при формиране на мъжката идентичност;
  • Ролята на майката за изграждане на мъжката идентичност;
  • Взаимоотношенията баща – син, ключови за  мъжката идентичност.

Семинарът е насочен както към професионалисти от помагащите професии – психолози, социални работници, педагози и др.,  така и към родители – бъдещи и настоящи и към  всички в които темата предизвиква интерес.

Водещ:  Красимир Иванов –  психолог, семеен консултант. Консултант: Румен Георгиев – дипломиран психотерапевт от Международната асоциация по групова терапия, Морено Институт по психодрама, социометрия и групова терапия и Германската Асоциация по групова терапия и групова динамика.

Място на провеждане: гр. Варна , ул. „Мария Луиза” 31

Кога? 12 април 2014 г. от 10.00 до 16.00 часа и на 13 април 2014 г. от 11.00 до 16.00 часа

Такса участие: Индивидуално участие – 70.00 лв. За семейни двойки – 90.00 лв.

Регистрация: Изпращане на заявка на e-mail адрес:  krasio.ivan@gmail.com с текст „Участник”, като посочите индивидуално или семейно ще участвате. След като получите потвърждение, че сте записан/а за участие в семинара, трябва да внесете съответната такса участие на банкова сметка която ще получите с потвърждаването че сте записан/а за семинара.

Краен срок за регистрация: до 17.00 ч. на 08 април, 2014 г.

Важно: Семинарът ще се проведе при записани минимално 7 участника, местата са ограничени до 20 участника.

За повече информация: тел: 0885 008 564 Красимир Иванов и e-mail: krasio.ivan@gmail.com

Коментари закрити.