Раждането на детето и промяната в партньорските взаимоотношения

Екип на проект “Семейна екология“ организира семинар за двойки, които искат да научат повече за себе си, за партньорските си отношения и за начините, по които могат да преминат към новия етап от семейния живот, свързан с появата на детето.

Дата на провеждане 15 март, четвъртък от 18 до 20 ч., Адрес : София, ул.”Княз Борис I ” № 122 ет.2

Раждането на детето е безспорно едно от най-значимите събития в живота на неговите родители. Появата на първото дете в семейството се отразява на много нива, но най-вече върху взаимоотношенията в двойката, тъй като води до промяна на установените правила и начин на функциониране на двойката. Не случайно раждането на първото дете се смята за една нормативна криза в семейния живот. Партньорите влизат в нова за тях роля – родителската, която със сигурност оказва влияние върху партньорските им отношения. Начинът, по който ще преминат през тази криза, ще повлияе на бъдещите им отношения и на качеството на семейния живот.

Водещи:

Елена Кръстева – психолог, фамилен психотерапевт

Елена Кръстева, фамилен психотерапевт

Елена Кръстева е психотерапевт, специализирала във фамилна терапия и терапия на двойката.

Завършва със стипендия бакалавър по психология от Атинския Университет “Каподистриас“. Взима магистърска степен по системна психотерапия от Мадридския Университет “Комийяс“. Практикувала е в Испания, Гърция, Латинска Америка. Има участия на международни конгреси по психология на теми семейство и детски проективен тест “На приказките” (Fairy Tale Test). От 2009 е част от екипа на (ПИСЕЛ) Психотерапевтичен институт по социална екология на личността  и екипа по проект „Семейна екология“.От 2012 води група за подкрепа на родители, преживели загуба на бебе (http://poppies-for-mary.org/support-group/). Работи индивидуално, с двойки и семейства. Провежда семинари по теми касаещи психичното здраве, семейните и брачните отношения, родителстването и детското развитие Включена в Регистъра на психотерапевтите в България. Квалифициран член на Българска асоциация по психотерапия. Консултира на български, английски, гръцки и испански език.

Иван Павлов – психолог, фамилен психотерапевт

Магистър по психология. Завършва обучението си по системна фамилна психотерапия в Психосоциален институт за семейството (ПСИС) – пълен член на Камарата на тренинг институтите към Европейската асоциация по фамилна психотерапия (TIC – EFTA). Част е от екипа на (ПИСЕЛ) Психотерапевтичен институт по социална екология на личността и екип по проект Семейна екология.

Включен в Регистъра на психотерапевтите на България.

Иван Павлов фамилен психотерапевт

Квалифициран член на Българска асоциация по психотерапия. Консултира на български и руски език. Работи индивидуално, с двойки, със семейства и групи. Провежда семинари по теми касаещи психичното здраве, семейните и брачните отношения, родителстването и детското развитие.

Цена: индивидуално участие 30лв., 40 лв. за двойка.

Записване: info@elenapsi.com, телефон за контакт: 0885121345

Коментари закрити.