Литература, театър, филми-източник на метафоричното, интуитивно познание за човешките отношения

Различните форми на изкуство могат да се разглеждат и като източник на символно познание, какъвто са приказките за децата (не случайно някои приказки достигат до нас през вековете). Метафора, която ни дава възможност да видим и говорим за „нещата от живота”. Стари теми, които вълнуват човека, от времето на Братя Грим, погледнати по съвременен начин.

През призмата системния подход за утвърждаване на психичното здраве, ще разгледаме една от пиесите на Г. Марков, разказ на Г. Господинов, а защо не и серия от популярен ситком като Всички обичат Реймънд, като носители на синтезирано, интуитивно познание за развитието на нашите отношения в общността, семейството и партньорските отношения.

24.02.2019 г., неделя от 10.00 до 18.00 часа, на адрес: град София, ул. Княз Борис I № 122, ет. 2
Такса: 50 лв. /заплаща се на място/.
Необходимо е предварително записване на cukigeorgieva@gmail.com до 21.02.2019 г. /четвъртък/.

Водещи:                                                              Треньори към Психотерапевтичен институт по социална екология на личността (ПИСЕЛ). Имат  дългогодишен опит в използване и прилагане на системен подход за развитие и утвърждаване на психичното здраве към индивиди, семейства, групи и общности.

Диана Алексиева-психолог, системен и брачен психотерапевт и Цанка Георгиева-социален педагог, системен и арт-психотерапевт.

Коментари закрити.